Monday, June 05, 2006

Tweakers.net sucks

A user (Otis) of Tweakers.net posted the following comment (in Dutch; and copy posted below) concerning banners on websites and why visitors are allowed to block certain content from sites. Part of Tweakers.net's bullshit AUP is a entry about users not being permitted to block ads on their site (and as Otis explain is a bullshit reason). Besides that he also said he blocked the banners on the site of tweakers.net.

As a result of that comment Otis was banned from Tweakers.net, just a little more proof of the ever degrading quality of tweakers.net. The site is more about the money than it is to provide a "quality" service to a community. Tweakers.net does not allow negative feedback to some of their policies. Being the hypocrytical assholes they are they even post news about net nutrality and censorship. Apperently they are against censorship and for net nutrality unless it's something negative towards their site.

Copy of the comment by Otis:

Tja, maar Tweakers.net is niet de eigenaar van de connectie naar hun site, dat is de bezoeker. De bezoeker mag dus bytes weren op zn eigen computer. Daar heeft tweakers.net niets over te zeggen. Tweakers.net mag zenden wat ze willen, de gebruiker is baas over welke bytes er wel en niet inkomen. Dan mag tweakers.net een lijst met algemene voorwaarden opstellen, maar een bepaling dat tweakers.net kan bepalen wat jij wel en niet toe moet staan qua bytes in je eigen computer is in strijd met de wet, wat zoiets inhoudt als dat die bepaling dus niet rechtsgeldig is. Niet dat dat wat boeit natuurlijk, maar toch.

Daarnaast is het niet in Tweakers.net's belang dat bezoekers worden gebanned omdat ze adblock gebruiken. Ik blokkeer ook alle ads op deze pages en op got via adblock in firefox. Dat tweakers.net daar wellicht het niet mee eens is, is jammer voor ze, maar daar heb ik geen boodschap aan, simpelweg omdat adblock gewoon requests weghaalt en html weghaalt uit de page. Het web is nl. nog altijd een pull medium, geen push medium. Dus als ik vanuit MIJN browser geen request opstart naar een webads server, dan is dat mijn verantwoordelijkheid en niet die van tweakers.net en ook mijn goed recht. Het moet toch niet gekker worden zeg, dat ik niet mag bepalen met welke sites ik verbinding maak.

Want, vergeet nooit, als er, in het hypothetische geval, kinderporno in een ad staat, en ik ben verplicht die binnen te halen ivm algemene voorwaarden van een site, wie is er dan verantwoordelijk volgens de wet? Tweakers.net? Denk het niet, zij pushen nl. niets, de browser van de gebruiker pullt de content.

Verder komt dit neer op "Jij kijkt nu verplicht naar onze reclame tussen de programma's in! het is verboden weg te zappen naar een ander net, anders mag je niet meer naar ons programma kijken!"... tja.

Maar goed, deze discussie is niet nieuw, en tweakers.net weet ook wel dat mensen hier ads blocken. Als ze werkelijk tot bannen overgaan van mensen, moeten ze dat maar doen, het zal ze niet veel 'goodwill' opleveren